Widzę, że niezłe poruszenie wywołałem moim pomysłem.
Szkoda zaprzepaścić taką okazję. Koszulka, kubek czy jakaś naszywka po kilku latach podda się próbie czasu, a taki "plastik" z symbolicznym logo Jubileuszu moim zdaniem ma największe szanse na długowieczność. Zbyt rzadko pojawiam się w klubie, żeby poczuwać się do wdrażania jakiś nowych pomysłów zwłaszcza, że jest tam kilkanaście mądrych głów od tego.
Ale mam kilka argumentów może się przydadzą:
Z tego co zauważyłem przeszukując sieć, tylna strona plastiku jest ujednolicona dla wszystkich krajów - standard CMAS.
Fronty natomiast się zmieniają wraz z różnymi organizacjami zrzeszającymi nurków w danym kraju. Czyli jest szansa, że projekt mógłby być rozpatrzony tylko i wyłącznie przez KDP - tak mi się wydaje.
Fakt 50 lat tradycji i zapewne tysięcy wyszkolonych nurków przemawia sam za siebie. Logo na licencji mogłoby być uhonorowaniem zasług klubu Krab dla Polskiej działalności podwodnej .
Patrząc na same daty: rok założenia KDP widoczny na każdym plastiku: 1959 -Rok założenia klubu Krab 1964- jest to niewątpliwie kawał historii.
Wracając do rzeczywistości.. legitymując się gdzieś takim plastikiem gdy instruktor z bazy na Końcu Świata wpatruje się w czarną cyfrę 50 umieszczoną między złotymi laurami, a jego wyraz twarzy nabiera większego skupienia, pojawiają się zmarszczki na czole, a po chwili dodaje: "So.. If you prefer you can dive on your own" -bezcenne!! oczywiście żartuje :mrgreen:
Uważam, że fajnie mieć taką pamiątkę, nawet za wyższą cenę certyfikatu.
Pozdrawiam Serdecznie