Heh, toz to jakas farsa. 20zl gosc chce za wstep przez caly rok
Wiem, wybor nalezy do NAS ale.. jesli nie zjawi mu sie nikt, to moze da mu to do myslenia..
X.
Cześć tajemniczy Panie "X"
Maciek "Szczęściarz" Curzydło jest starym krabowiczem z krwi i kości, kiedyś był naszym klubowym instruktorem... wiec nie do końca jest on taki "gość".
Druga sprawa. Na Zakrzówek nurkować chodzimy wszyscy. Korona z głowy nam nie spadnie, jak sobie posprzątamy 1x w roku. Akcja jest dobrze zorganizowana i zawsze widać jej efekty pod wodą.
Trzeci wątek. Za nurkowanie na innych akwenach też się płaci i jakoś np. Miraka Kierepki nikt za to nie "wiesza". Jakby Maciek nie powiesił swojej kłódki, to zapewne wisiała by tam kłódka kogoś innego... Takie czasy.
Pewnie nie pamiętasz, jak po wyjściu z wody czekała pijana banda na brzegu przy twoich rzeczach. Nie raz człowiek z duszą na ramieniu stamtąd wracał. Nie raz wybili szybę w aucie i wracało się w kąpielówkach, bo nawet buty zajb...
Wchodząc do wody, zawsze ktoś musiał pilnować dobytku, bo setki podpitych małolatów z łysymi główkami tylko czekały.
Ja oczywiście wolałem ten stary Zakrzówek... ale 2 dychy to nie aż taki majątek, a jest przynajmniej spokój, brzeg posprzątny, moge nawet auta nie zamykać, a przynajmniej nie słyszałem by komuś szyba poleciała
Idąc na basen na 45 min, płacę dychę, a czasem więcej. Nauczyło sie społeczeństwo, że wszystko jest za darmo, a jak już trzeba zapłacić... oooo to SIĘ WYMAGA, robi awantury i do sądu podaje. brawo.
Kolejna sprawa, to sama idea akcji zbiorowego sprzątania. Nie do końca chodzi tylko o to, by trochę śmieci zgarnąć i wywieźć na wysypisko. Takie akcje organizuje się coraz częściej i to gdzie się da. Ich głównym zadaniem jest edukowanie społeczeństwa. Ludzie nie zdają sobie sprawy, co do wody, w krzaki, do lasu i nie tylko... trafia. Taka medialna akcja, z udziałem dzieci itp. naprawdę dociera do swiadomości przeciętnego "Kowalskiego".
Niedawno jedno z towarzystw wędkarskich zrobiło z pompą akcję sprzątania "ich" rzeczki pod Krakowem. Była telewizja, był sołtys i dzieci ze szkoły. Wywalono śmieci z rzeki na wielką furę, trzeba było zamawiać kolejne kontenery by je wywieźć. Następnym razem jak mama będzie wyrzucać śmieci do rzeki, to może dziecko powie, że "rybki twego nie lubią". Szkoła dała du... na całej lini z wychowaniem ekologicznym naszego społeczeństwa. No ale Pan "X" zawsze może na forum napisać, że niech sobie "gość wynajmie kogoś do sprzątania po nas" brawo jeszcze raz.
pozdrawiam serdecznie, Sylwek
ps: na złe forum trafiłeś, jeżeli chcesz krytykować w ten sposób wychowanków naszego klubu.