Witam
Mamy "błogosławieństwo" zarządu na zorganizowanie razem z Danielem wyjazdu na nurkowanie poznawczo/zaczepnego w j. Solińskim w Zimę
. Termin Najprawdopodobniej 29list. - 1 gr. ewentualnie następny tydzień. Plan jest taki:
Piątek wyjazd z Krakowa dotarcie wieczorem na miejsce, nadmuchanie pontonu (tak bierzemy z klubu) ogarnięcie sprzętu.
Sobota: nurkowanie ile gdzie i jakie trzeba to ustalić
ale jest to mniej więcej już dograne.
Niedziela: nurek z rana (niestety jeden ze względu na dość szybko zadający zmrok) pakowanie i powrót.
Dlaczego zima i to jezioro ? Ma być fajna widoczność ceny noclegów itp są bardzo małe w porównaniu z sezonem. Nikt nie będzie nam przeszkadzał. Nowe miejsce dla większości z nas. Dreszczyk emocji związany z eksploracją
nowego akwenu.
Wyjazd ze względu jego charakter jest zorientowany raczej dla nurków posiadających/nurkujących w:
-suchy skafander
-twin (może być poj. butla ale w takim przypadku dwie osoby jako zespół dobrze by było żeby jedna z nich była P3)
-dobre światło
-kompas
-komputer
Co do stopni to raczej od P2 w górę panowie instruktorzy jak najbardziej proszeni o udział w wyjeździe
Aby wyjazd się odbył potrzebujemy minimum 4 osoby nurkujące i jedną nie nurkującą optymalnie było by żeby było 6 osób nurkujących. Jeżeli będzie więcej chętnych ("Nie gadamy nurkujemy !") nie widzę problemu zabrać drugiego pontonu.
I teraz najważniejsze okazało się że moja możliwość pożyczenia silnika elektrycznego do pontonu spaliła na panewce Tak więc jeżeli ktoś ma taką możliwość proszę o kontakt. Zawsze można go wypożyczyć w wypożyczalni ale po co koszta ?Lista osób chętnych na wyjazd:
-Foka
-Daniel
-Kruczi (po 30 bo wraca z wyjazdu)
-Poster jak będzie miał czas
-Patryk B. (lol) jak mu nie wypali wyjazd na Węgry
ps. całe powietrze zabieramy z Krakowa tak więc trochę tego będzie ja mam auto z hakiem biorę przyczepkę. Logistyka wyjazdu jest na mojej głowię jak będę miał 4 chętne
PEWNE ! osoby to się tym zajmę.