Ja bym jeszcze zwrócił uwagę na maskę. Zdecydowanie nie polecam takiej z przezroczystymi gumami dookoła. Tylko i wyłącznie czarne. Automaty miałem 2 firm - apeksa i poseidona i ten drugi jest lepszy, chociaż teraz nurkuję w ciepłych wodach a na apeksie tylko w Morzu Bałtyckim. Jeśli chodzi o piankę to radziłbym kupić z odczepianym kapturem lub pokombinować i oszczędzić: zwykle bardziej opłaca się kupić osobno piankę a osobno kaptur. Najlepsze są pianki Equesa.
Wooo matko ](*,)
1. O maskę już Bartek zapytał... też chętnie się dowiem co jest w przeźroczystym silikonie nie tak. Tylko i wyłącznie czarny, a jak mam szary, to się nadaje?
2. Jakie modele tych automatów miałeś? Na jakiej podstawie uważasz, że posejdon leje apeksa? Jakie nurkowania wykonujesz, że możesz takie rzeczy porównać?
(w profilu nic o sobie nie umieściłeś, więc nie wiem, czy wiedzę masz zasłyszaną, czy popartą własnym doświadczeniem). Jak miałeś okazję ponurkowac na 2-ch automatach... to cieniutko z możliwością osądzania co dobre i dlaczego :wink:
3. Z pianką to już pojechałeś na maksa? Mógłbyś uzasadnić? ... sporo na tym forum już było o piankach...
Sorki, że tak na powitanie Cię na forum, zadaję takie pytania... ale sam sie prosisz zaczynając posta: "tylko i wyłącznie czarne", "najlepszy eques"... itd
pozdrawiam serdecznie, Sylwek