Cześć,
Od lat czekamy na forach poświęconych łowiectwu podwodnemu na zrobienie mapy jezior. Zawsze coś staje na przeszkodzie. A to link nie działa, a to mapa jeszcze nie jest profesjonalna jak należy, a to nie wiadomo czy udostępnić wykaz wszystkim, czy tylko wybranym, czy za darmo, czy za opłatą... Tak czy siak mapy jak nie było, tak nie ma.
Biorę sprawę w swoje ręce i na naszym forum postawię mapę z wykazem jezior i innych akwenów, dostępną dla wszystkich. Sam tego nie zrobię, potrzebuję Waszej pomocy (prośbę kieruję przede wszystkim do polujących) o podsyłanie namiarów i opisów akwenów.
Wiem, że jest to już kolejne forum, które próbuje zmierzyć się z takim projektem. Mogę z mojej strony obiecać, że namiary od Was, będę umieszczać na bieżąco, bez zbędnej zwłoki i będą one dostępne dla wszystkich, bez żadnych opłat.
Z jednej strony chcemy propagować łowiectwo, a z drugiej ukrywamy sami przed sobą gdzie można polować. Wędkarzy jest ok. 600 tyś, nas grubo poniżej 1 tyś, szacuję, że ok. 400 - 600 osób. Nie stanowimy dla siebie żadnej konkurencji. W czasopismach wędkarskich czy portalach internetowych, można znaleźć dokładne opisy łowisk dla wędkarzy, niebawem będą i takie dla podwodnych myśliwych :wink:
Proszę o podsyłanie mi na pw,
buncio@wp.pl lub umieszczać w odp. w tym temacie, danych do wykazu. Początkowo zamieszczę na forum w formie tabelki, tak by można już z niej korzystać, z czasem będzie i mapka.
pozdrawiam serdecznie,
Sylwester Wójcik