Otóż nadeszły mnie słuchy, że jest parę osób chętnych na zwiedzenie budapeszteńskich podziemi.
Jako że byłam tam dość niedawno i mam kontakt z Jozsefem, spieszę z ofertą, że już niebawem JEST to możliwe.
Najbliższy wolny termin to 17-18 stycznia.
Nurków maksymalna ilość to 8.
Cena za nura to 40 euro
Możemy zrobić w sobotę 2 nury a w niedzielę trzeci dla chętnych.
Są 4 miejscówki nurkowe.
Konieczne wymagania to: idealna kontrola pływalności i nienaganna technika nurkowania, twinset lub sidemount, suchy skafander, światło główne i dwie latarki zapasowe
Mile widziane: conajmniej PN2, P3, chętnie ludzie mający jakiekolwiek doświadczenie i pojęcie w pływaniu pod stropem, w wielu miejscach mamy tam możliwość bezpośredniego wypłynięcia do powierzchni, ale w wielu nie.
Nie ma konieczności pływania tam w konfiguracji SM, więc należy wziąć to w czym się czujemy pewniej, ewentualnie jedno i drugie. Czasem jest możliwość nabicia butli przez Jozsefa w cenie nurów, ale może jej nie być, więc trzeba się liczyć z komercyjnym biciem.
Koszt noclegów zależny od ilości osób, ale w granicach 15-19 za noc.
Myślę że sensownie będzie pojechać w piątek po pracy, nureczki sobota, niedziela i powrót.
Piątek wieczór zwiedzanie Budapesztu.
No chyba że opcja z wyjazdem w czwartek lub powrotem w poniedziałek? Tzn. + jeden dzień wolny?
Proszę o deklaracje i wolne wnioski.