miał taki wielki stalowy stelaż do wyciągania sieci, leży jak pamiętam na szlaku żeglownym do splitu pomiędzy wyspami Soltra i Brac
Nie, w tym miejscu to był Mrduja. Tam co się nam silnik zepsuł na Czarnej Królowej?
Sprawdziłem w logu i też byłem tylko na Mrduji. Ale już pamiętam tę aferę - na ten płytszy wrak pojechała grupa P1. Miałem żal, że jako grupa P2 musieliśmy nurkować na mało ciekawym wraku tylko dlatego, że był na magicznych 40 m.
Ten płytszy jest też chyba na zdjęciu nr 3, tak?
Serdecznie pozdrawiam.
Hmmmm wydaje mi się że dobrze pamiętam bo byłem prowadzącym na tych nurkowaniach dlatego byłem na obu wrakach
, na kalmarowcu faktycznie miałem grupę P1 z małymi przygodami, więc pewnie dlatego zapadł mi w pamięć
. Na sto procent kalmarowiec leży w Splitskich Vrotach czyli pomiędzy wyspami Soltra i Brac, Mrduja czyli mała niezamieszkała wysepka jak mówi google jest trochę 'na prawo' od szlaku i tam jest ten drugi wrak.
Awarii silnika nie doświadczyłem bo byłem na innej łajbie zapewne.
A na zdjęciu nr 3 to mówiąc szczerze nie wiem co jest, nie pamiętam takiej śruby na kalmarowcu, ale skleroza nie wykluczona
Trzeba by Piotrka Stósa zapytać
Z Visu 2010 to byłem na Teti i Vassilios'ie (ja znam taką pisownię
) było chyba jeszcze jedno wypłynięcie wrakowe no ale hmm musiałem sobie odpuścić
z opisu Miłka w cytowanym wątku to wrakiem był Fortunal