Cześć,
Kilka osób mnie pytało o możliwość zorganizowania tego kursu. Tak więc, proszę zainteresowanych o ujawnienie się na forum (lub pw do mnie), jeżeli będzie grupa chętnych uruchomimy zapisy w klubie.
Z mojej strony, polecam ten kurs. Kapitalne nurki na dobrych wrakach. Mnie udało się na kursie obnurkować 4 różne wracury, w tym łódź podwodną o dł ok 50m :wink: Już dla samych wraków warto pojechać... Aż dziwię się, że nie jeździmy z klubu na wraki większą ekipą. Jeździcie nurkować na jakimś kamieniołomie 400km ](*,) , a na wraki wcale nie dużo dalej. Mamy na Helu bardzo tanią bazę, idealną pod nasze potrzeby.
Do tego kawał dobrej wiedzy i umiejętności z poręczowania, poruszania sie po poręczówkach, nurkowania z łodzi na morzu i wiele innych.
Zakres szkolenia:
Uczestnik kursu zdobywa wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne umożliwiające bezpieczne nurkowanie w morzu i nurkowanie turystyczne na wrakach (z wyłączeniem penetracji wnętrza wraku).
Warunki uczestnictwa w kursie:
ukończone 16 lat,
stopień Płetwonurka KDP/CMAS* (P1) lub równorzędne kwalifikacje innej organizacji,
minimum 15 potwierdzonych nurkowań po uzyskaniu stopnia P1.
Przebieg szkolenia:
Wykłady (12 godzin) oraz zajęcia praktyczne (10 godzin) w ciągu 3 dni szkoleniowych, w tym 4 nurkowań o łącznym czasie min. 2 godziny, w tym 3 nurkowania na wrakach w zakresie głębokości 5 m - 30 m.
(Uwaga: Zajęcia praktyczne dla uczestników posiadających P1 odbywają sie w zakresie głębokości 5 - 20 m. )
Pozdrawiam, Sylwek