Dziękuje osobom przybyłym na dzisiejsze spotkanie. Poniżej wrzucę skrót informacji, dla osób które na spotkanie przyjść nie mogły.
Odpowiedź co do miejsca wyprawy musimy znać do końca tygodnia, tak że jak ktoś będzie już zdecydowany proszę o wysłanie maila/PW z informacją: obojętnie gdzie/murter/hvar/egipt.Opcja Włochy/Elba odpadła, za nmało czasu na negocjacje i szukanie miejsca, wstępnie koszt który mi wychodził to ok 2200 bez jedzenia (drogi prom i transport bo daleko, drozsze nurkowania)
========================= HVAR =============================Koszt: 1750 zł z wyżywieniem HB, 11 nurkowań z 3 łodzi, łącznie z wypłynięciami na dalekie pozycje typu Campanella i na wraki.
Piotrek Stós poprosił bym wrzucił ten list na forum, właściwie wszytko jest w nim opisane.
Drodzy Krabowicze!
Rozumiejąc trudną sytuację w jakiej znaleźliście się w chwili odwołania wyjazdu na Vis, spieszę poinformować, ze jako kierownik działu chorwackiego CTP „Nautica”, szef bazy na Hvarze oraz wieloletni członek AKP KRAB, uczynię wszystko co w mojej mocy, żeby „Klubowa wyprawa 45-lecia” nie straciła nic z planowanego blasku.
Proponuję więc:
po pierwsze – skorzystać z oferty naszej bazy w Starim Gradzie na Hvarze
po drugie – zaufać mi, że nurkowania, które mamy do zaoferowana na Hvarze są OK!
po trzecie – skorzystać z bonusów, które chciałem Wam zaproponować w ramach wyprawy jubileuszowej:
impreza powitalna (niedziela, godz. 20:00)
prelekcja o podwodnej faunie Adriatyku (poniedziałek godz. 20:00)
wykład o fotografii podwodnej (środa, godz. 20:00)
impreza pożegnalna (piątek, godz. 20:00)
po czwarte – nastawić się na świetny wyjazd, bowiem to właśnie od Waszego nastawienia będzie przede wszystkim zależał jego przebieg i końcowy efekt. Nasuwają się tutaj słowa Churchila, który zwykł mawiać, że "…sukces to umiejętność przechodzenia od porażki do porażki bez utraty entuzjazmu…" :-).
Mam nadzieję, że go Wam nie zabraknie.
Poniżej ramowy plan naszych nurkowań:
Niedziela – 2 nurkowania (Glavna – sciana, Stepenice -stok)
Poniedziałek – 2 nurkowania (Stiniva- ściana, Travna - ściana)
Wtorek – Splitske Vrota (Wrak „kalmarowca”, wrak kutra rybackiego)
Środa – Brać (jaskinia Lucice, Ściana przy płw. Hum)
Czwartek – wyspa Vodnjak (Campanella), Hvar (Jebeni Kamik)
Piątek – dzień rezerwowy
Nurkowania nocne z łodzi – wtorek, środa, czwartek
Szczegółowy plan nurkowań zostanie ustalony z kadrą instruktorską po podaniu struktury stopni nurkowych uczestników wyjazdu.
Chciałem podkreślić, że nasza baza zapewnia doskonałe warunki logistyczne oraz możliwość „intensywnego” życia klubowego po zakończeniu nurkowań. W bazie działa otwarte łącze Wi-Fi. Zapraszam na wycieczkę wirtualną po St. Gradzie i naszej bazie pod adres:
http://www.nautica.pl/panoramy/starigra ... _grad.html
Zapraszam wszystkich serdecznie na wyspę Hvar w terminie 06-13.06.09, mając nadzieję, że wstępne zawirowania organizacyjne (za które jeszcze raz przepraszam) nie osłabiły „krabowskiego” ducha nurkowego, i że spotkamy się wszyscy w pierwotnie planowanym zespole w Starim Gradzie.
Z poważaniem
Piotr Stós
Wice prezes CTP Nautica
Poniżej zdjęcia z Hvaru, opis niektórych nurkowisk tutaj:
http://www.nautica.pl/chorwacja/miejscanurkowe.htm