Jak już tak wszyscy dziękujemy sobie to chciałbym podziękować wszystkim a zwłaszcza Natanielowi i Basi za to że zgodzili się poprowadzić jedną grupę
Robercik dołączył do nas w ostatniej chwili i wspomógł nas swoim nowiutkim samochodem no i oczywiście poprowadził jedną grupę. Radzio też był przewodnikiem grupy wybrańców. Jak wiadomo Radzio z byle kim nie nurkuje
więc miał grupę pań
A ja wykonałem wreszcie nura na którego czekałem od przeszło roku a był to nur z Maćkiem
Z praktycznych informacji to zmieniło się trochę od poprzedniego roku:
- poręczówki niektóre zdjęto inne się pojawiły, np. nie ma poręczówki od domku strzałowego do mostku. Tabliczki w wiatach z rozrysowanymi poręczówkami nie są aktualne.
- poziom wody w zbiorniku jest mniejszy o około metr, max głębokość to 16m
- pomosty w większości są zdjęte, więc wchodzenie do wody utrudnione a wyjście w szczególności (co z reszta widać na zdjęciach) ale daliśmy rade po skałkach
- temperatura wody w całej objętości około 20 stopni (nie ma termokliny)
- widoczność przy dnie nie najgorsza w granicach 4m, w okolicach koparek gorsza. Jak ktoś chce się wybrać na kopary i może w tygodniu to bez wątpienia w okolicach czwartku, piątku będzie zdecydowanie lepsza widoczność. Pod warunkiem, że nie będzie zbyt dużo padało.
pozdr
Romek