Drogie koleżanki i koledzy.
Z okazji zbliżających się Świąt Wilekanocnych, chcieliśmy zaprosić Was na przedświąteczne czuwanie przy rafie, które odbędzie się w najbliższą środę 27.03 w Klubie. Startujemy o 21.
W planie mamy dzielenie się jajkiem w płynie
Dla co ambitniejszych Klubowiczów podajemy przepis na ajerkoniak, który przed dwoma laty zdradził nam klubowy kolega Wojtek W.
6-8 żółtek (zależy od wielkości)
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 szklanka spirytusu
500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
Żółtka ucieramy mikserem z cukrem pudrem i c. waniliowym. Dodajemy stopniowo mleko skondensowane - ciągle miksując. Na końcu dodajemy bardzo powoli "ducha". Gotowe! Czas przegryzania min. 24 h.
Przepis można trochę zmodyfikować - zamiast 1/3 ilości spirytusu można dodać łychy, brandy lub winiaku - będzie bardziej szlachetny
Ponieważ jest to okazja szczególna, mamy zgodę władz akademika na oddanie klucza około 00.00, więc na pewno każdy zdąży po basenie zaglądnąć do Klubu
Do zobaczenia