Witam serdecznie forumowiczów.
Aby uporządkować temat, latarka 1,5 h świeci w drugim trybie, w pierwszym 1h przy ogniwach 2600mAh.
Niema cudów, albo latarka ma moc i świeci trochę krócej, albo zmniejszamy jej moc i cieszymy się dłuższym świeceniem, Miranda ma tę zaletę że ma trzy trybu i ma moc.
Czy GL7 przy akumulatorze 6,6 Ah i napięciu zasilania 12-14,4 V może z pełną mocą 70 W świecić 1,5 h ?
Kolega te_pe z całą pewnością sprawnie to policzy.
Co do ceny ogniw, testowałem wiele sprzedawanych jak nowe rozbiórkowe z laptopów,
zawsze brałem markowe, i nie zdarzyło mi się trafić na ogniwo zepsute, wszystkie miały pełną pojemność i trzymały napięcie,zresztą sprzedawcy deklarują możliwość zwrotu jak by było coś nie tak z akumulatorkiem , osobiście nurkuję teraz na Samsungach 2800 mAh po 9,90 zł za sztukę, moi znajomi na takim wkładzie robią dwa nurki około 1h oczywiście nie świecą cały czas i na ful.
Latarkę projektowałem aby miała minimalne gabaryty i maksymalną moc, a ponieważ interesuje mnie film i fotografia podwodna, postanowiłem aby mogła być również oświetleniem podwodnym Video.
Koncepcja wymienialnych uniwersalnych ogniw też wydała mi się słuszna, z uwagi na błyskawiczny rozwój i ciągle spadające ceny ogniw Li-Ion 18650