Kandydatów zgłasza się 'z sali' w czasie Walnego, więc do momentu zgłoszenia formalnie nikt nie kandyduje.. Czyli wielka tajemica!! ŻENADA
otoz Romku, tak wlasnie skonstruowana jest nasza ordynacja wyborcza, ktora nie przewiduje wczesniejszego zglaszania kandydatow, zbierania podpisow, czy prowadzenia kampanii wyborczej i nie ma w tym zadnej zenady, a jedynie utrwalona, wieloletnia praktyka...
jesli jednak uwazasz, ze nie jest to prawidlowy mechanizm, to kazdy czlonek Klubu ma prawo do zgloszenia propozycji zmian w Statucie, ktore - jesli spotkaja sie z szersza akceptacja - zostana pozniej poddane pod glosowanie...
tak jak wspomnial Bartek, kandydaci na Prezesa i czlonkow Zarzadu, oraz ich program sa zglaszani bezposrednio na Walnym, natomiast normalnym jest tez istnienie wczesniej pewnej "gieldy" kadydatow, na ktorej pojawiaja sie nazwiska potencjalnych kandydatow i osoby regularnie pojawiajace sie w Klubie doskonale sie orientuja co w trawie piszczy
Killer nie chce Cię ponaglać
OK, wywolany do tablicy, czuje sie zobowiazany odpowiedziec...
TAK, planuje zgloszenie swojej kandydatury na Prezesa w kolejnej kadencji co do personalnego skladu Zarzadu, to w zasadzie jest on juz ustalony, ale prezentacje konkretnych nazwisk zostawie sobie na Walne...
jesli chodzi o sklad funkcjonalny, to pozostanie on najprawdopodobniej niezmienny tj. Prezes, V-ce ds. organizacyjnych, V-ce ds. technicznych oraz Skarbnik, ale planuje takze zaangazowanie w szerszym zakresie w biezaca dzialalnosc Klubu - ale nie na zasadzie pospolitego ruszenia, tylko stalej, zorganizowanej wspolpracy - nieco wiekszej liczby osob, natomiast kwestie tego w jakiej roli i na jakich zasadach ponownie pozostawiam na Walne...
Lud pragnie kiełbasy wyborczej
sezon grillowy sie w zasadzie skonczyl wiec kielbasy nie bedzie!! :smt003 przestal byc aktualny, albo przynajmniej byl mniej uciazliwy...
mam nadzieje, ze udalo mi sie, przynajmniej czesciowo, odpowiedziec na Wasze watpliwosci; wierze, ze wszystkie emocje, ktore znalazly wyraz w tym watku sa dowodem na zainteresowanie zarowno biezaca jak i przyszla dzialalnoscia Kraba i
przeloza sie zarowno na wysoka frekwencje na Walnym, jak i przyszla aktywnosc w Klubie, bo w taki wlasnie sposob powinno sie ono uzewnetrzniac
:niemalekko2:
wreszcie na koniec zastrzegam sobie prawo do niezgloszenia swojej kandydatury w trakcie Walnego, na wypadek gdyby w ciagu dzisieciu dni jakie do niego zostaly zaszly jakies istotne okolicznosci, ktore rzutowalyby na moje mozliwosci dzialania w Klubie przez najblizsze dwa lata, co - mam nadzieje - jednak nie nastapi
pzdr,
killer