Wybrałbym się tam by zaatakować 40m...
Poster i reszta grupy, która już tam była, proponuję wstępny termin weekendowy: 6-7.08...
Czy będzie OK?
Rozmawialem niedawono z Panem Mariuszem Piechota - Prezesem Tarnobrzeskiego Klubu Nurkowego Aqua-Star. Doszlismy do wspolnego wnisku, iz warto polaczyc sily i zaciesnic kontakty nurkowe
Na chwile obecna sytuacja wyglada tak: dojazd jak w tamtym roku; na parkingu trzeba zaplacic 5 zl za calodniowy pobyt.
Wizura:
- blisko brzegu i do 6 m glebokosci ok 3-4 m - przywiezli zamulony piasek na plaze i teraz splywa to do wody.
- dalej od brzegu i glebiej ok. 10 m.
Mozna rowniez zanurkowac z drugiej strony jeziora - tam podobno jest tez dobrze.
Pod woda duzo zycia - nawet 10 kg szczupaki
Co dla nas najwazniejsze istnieje mozliwosc nabicia butli na miejscu - wiec mozna by wybrac sie na dluzej, np. sobota i niedziela.
Mozna przespac sie pod namiotem lub pojechac ok. 15 km do Sandomierza i kimnac sie u mnie - znajdzie sie jakies 47 m podlogi do spania
W przerwie miedzy nurkowaniami mozna pozwiedzac Sandomierz. W niedziele mozna zrobic druga runde nurkowa i wrocic do Krakowa.
To chyba tyle z mojej strony; jak mi sie cos jeszcze przypomni to napisze.
Decydujcie sie wiec - mysle, ze jak zwylke termin wybierzemy glosami wiekszosci zainteresowanych.
Pozdrawiam