Witam
a więc:
ad4
raczej zalezalo mi na tym zeby w ogole cokolwiek bylo bo jak sami wiecie nie ma zadnej bazy.
ad6
chociaz chcialbym sie tym zajac bo akurat jak juz zaczalem dzialac w tym kierunku to akurat mam niewielkie doswiadczenie w tworzeniu powaznych baz danych 
chetnie zobaaczylbym jak wyglada ta utworzona baza danych KRAB-owiczow, moze udaloby mi sie cos wymyslec samemu lub z pomoca znajomych.
Excel z tabelkami i klawiaturą na standardowym kompie odpada z powodów, o których ludzie tu wspomnieli - nie można wpisywać bo brak na to czasu przez natłok ludzi od obsłużenia. Z tego powodu do bazy był przewidywany czytnik kodów i zeszyt kodów.
Jeśli chcesz się tym zająć to nie ma problemu możemy podziałać.
Zaraz, przecież temat bazy danych klubowiczów został ogłoszony w kwietniu, więc na pewno już po wyprowadzeniu się Zaana. Padło to jednak?
Zan zrobił będąc jeszcze na studiach bazę klubowiczów, z której korzystaliśmy, ale potem wirus ją zpsuł i bazy od tego czasu nie ma. W kwietniu kolejny raz próbowaliśmy znaleźć kogoś kto się zajmie bazą i zgodnie z planem rozbuduje ją o moduł magazynowo - wypożyczalniowy.
To sie wszystko bardzo fanie mowi dopoki sie nie jest magazynierem i wszyscy moi poprzednicy wiedza o czym mowie
Zgadzam się że wszyscy mają receptę na sukces jak zaznacza Paweł , ale...
(Wydaje mi się że wiedząc co mówię

i ) twierdze, że dobrze zorganizowana baza członków Kraba wraz z modułem magazynowym jest potrzebna, a nawet konieczna, ponieważ przy wciąż rosnącej liczbie członków i kompletów sprzętu zapanowanie nad tym wszystkim w zaszycie jest ciężkie - czasem jacyś dłużnicy albo kombinatorzy się prześlizgną

, a pytanie gdzie jest automat nr XX i kto go ma bo go nie widziałem miesiąc, jawi się jako przekleństwo.
Jeśli ktoś chce się tym zająć to służę pomocą w zakresie sposobu działania, wymaganych formularzy i interfejsu bazy.
A Paweł niech się nie lęka - dobrze ułożony program z odpowiednim interfejsem, użytkownikowi ma zaoszczędzi pracy, a nie jej dołożyć
Pozdrawiam
Maciek