Witam
Ponieważ temat nie jest nowy i kiedyś go nawet zaczęliśmy "realizować" to dodam swoje 6 gr.
1. Bardzo dobry pomysł i wart realizacji.
2. kody kreskowe nie muszą mieć kosmicznej technologi druku, bo nie muszą być na sprzęcie - wystarczyłby zeszyt z kodami wszystkich pozycji, opłacalność takiego rozwiązania polega na tym, że nie trzeba wpisywać do bazy nic ręcznie, a tylko przeczytać kod (pomysł zaczerpnięty z pubów)
3. Zaczęliśmy pomysł taki realizować z Zanem ale odkąd się wyprowadził nikt nie chce się zająć realizacją - jak również postawieniem / reanimacją bazy danych klubawiczów
4. arkusz w excelu według mnie odpada - jak już robić bazę to taką fajową z raportami i w ogóle - mam / miałem to nawet gdzieś rozpisane w sensie funkcjonalności - jak ktoś chciałby zrobić taką fajową baze na podstawie excela to czemu nie.
5. praktycznie baza gotowa członków klubu jest (napisana przez Zana) i aż się prosi o rozbudowę o moduł magazynu - jeśli by ktoś chciał to nie widzę problemu, aby się tym zająć, tylko na poważnie bo od około 3 lat ktoś obiecuje, że to zrobi, a później wszystko ucicha
6. Jeśli ktoś chce się tym zająć to służę wszystkimi pomysłami jakie mieliśmy do tej pory odnośnie bazy sprzętowo - magazynowej
Pozdrawiam
Maciek